weer een jaar ouder….

In het UMC ging niet alles zoals ik had geplant, de onderzoeken waren prima maar de utislagen verontrustend.
Ik moest dus terug komen bij de revalidatiearts op 20 september.
Binnenkort beginnen we weer met revalidatie therapie, 1 dag per week naar het UMC.
Foto’s en scan moeten nog gemaakt worden, maar de uitslag is dat mijn ene been langer is dan de andere, vreemd dat ze dat nu pas merken.
Mijn heupen hebben te veel speling en mijn bekken heeft last van instabiliteit.
Verder is het precies wat ik al dacht ik moet me meer aanpassen aan mijn ziekte en dus meer hulpmiddelen gaan gebruiken, mijn bovenbeen spieren zijn nu zeer ernstig aangetast door de spierziekte.
Mijn rug is een zeer pijnlijk probleem aan het worden.
Ik moet dus nu iets meer gaan opletten mijn pijngens is zo hoog dat ik mijn belastbrheid overbelast en nu moet ik leren dat met mijn verstand te gaan verkomen, dus gaan we een programma belastbaarheid volgen.
Verder moet ik naar de ergotherapeut om te zien welke aanpassingen er nog bij dienen te komen.
Ik wil zo lang mogelijk zoveel mogelijk alles zelf blijven doen, vooral wc, douchen en in en uit bed komen en daarbij het verplaasten van stoel naar stoel en dus moet ik nu meer gaan laten.

Johannes zijn moeder is naar huis uit het verpleeghuis om te kijken of dat lukt, ze mag dat 4 dagen proberen, nou nou das ook niet echt lang voor een vrouw van 80 jaar die bijna 2 jaar weg is geweest.
Ik denk dat ze het kan en duim dat alles goed zal gaan.
Zondag 19 september hebben we haar naar der huisje terug verhuisd.

Dinsdag 21 spetember prinsjesdag…….nou laten we hier maar niet verder op ingaan ik wacht wel af wat de algemene beschouwingen uiteindelijk teweeg brengen.
Jan Peter Balkenende ook een kaartje gestuurd met een kritische tekst, maar ja je gunt niemand een gezondheidsprobleem of ziekenhuisverblijf dus ook hem niet.

Okay gisteren was het weer zover 22 septemeber en dan ben ik jarig.

Ik ben nu dus alweer 34 jaar geworden, het was een gezellige dag, het weer was wel erg slecht vorig jaar zaten we in de tuin en nu binnen met de kachel aan 🙁

Ik kreeg veel bloemen/planten, mooie sfeerlampen voor bij de vijver, een sierpot met dolfijnen, een fles Ameretto met koffiepads, dvds.
Johannes heeft een bos hele mooie rozen laten bezrogen en op het kaartje stond dat ik de tuin kado kreeg van hem, een zeer groot en h马 mooi kado waar ik h马 lang van zal genieten.
Zaterdag komen de anderen vrienden en familie van ver, dus dan feesten we verder.

Tot snel…..

Dit bericht is geplaatst in Dagelijks Leven. Bookmark de permalink.

Geef een reactie