Log over moeders in Israël

Op verzoek van een lieve internet vriend Redneck hier wat meer over mijn moeders en hun verblijf in Herzlya te Israël

Mijn moeders zijn dus in de periode van 7 januari 2004 t/m 31 maart 2004 in Herzlya, Israel geweest.

Om te beginnen even voor hen die het niet weten, ook ik heb uiteraard maar 1 moeder, de tweede is de zus van mijn moeder en daarmee heb ik een hele fijne band en vandaar dat ik haar eigenlijk als tweede moeder zie en haar dus Moeke 2 noem.

Ze zijn als vrijwilliger naar Israel gegaan om te helpen in het verzorgingshuis Queen Juliana Parents Home in Herzlya Israel
Ze werken van 08.00 – 12.30 en 16.30 – 18.30 uur, woensdag en zondag zijn hun vrije dagen.
Ze deden vanalles daar zoals mensen helpen met eten, wandelen, een praatje maken en helpen met handwerken eigenlijk vanalles.
In de avonden werd er veel gedaan zoals live muziek, en andere soorten entertainment.
In de tijd dat ze er waren hebben ze ook wel plaatsjes erom heen bezocht.

Ze hebben veel meegmaakt aan leuke dingen en heel veel geleerd over het leven in Israel en hun gewoonten.
Ze hebben de Nederlandse ambasade bezocht en bezichtigd, ook hebben ze een soort Madurodam dat heet mini-Israel heet bezocht.
Ze hebben als souvenier certificaten van zelf geplante bomen meegenomen die staan in Israel en ikzelf heb er dus twee.
Tijdens hun verblijf was er ok een aardbeving maar daar hebben ze weinig van gemerkt omdat ze ten tjde van de aardbeving in hun kamer waren en dat is een soort schuilkelder, hier een kleine beschrijving van hun zelf, gekopieerd uit de faxen die ze hebben gestuurd.

Het is een hele gezellige ochtend in de kelder. De handwerkafdeling werd te klein als zodat men moest uitwijken naar één van de schuilkelders die in de Golfoorlog als zodanig werden gebruikt.Op elke verdieping bevindt zich nog zo?n schuilkelder (?Mamak?) die nu worden gebruikt als personeelswoning. Wij wonen ook in één, een vrij ruime kamer waarin zonodig 50 personen konden verblijven voor enkele uren. Er zit wel een groot raam in dat tijdens de aanval met een dikke ijzeren plaat aan de buitenzijde werd afgesloten.De installatie voor luchtzuivering voor gasaanvallen is nog aanwezig. Op de gang hebben wij een kleine douche met toilet en een klein keukentje met koelkast.We hebben het contact via de fax laten lopen en ik belde ook zo nu en dan verder maakte we veel gebruik van SMS via de mobiele telefoon.
De faxen werkte ik uit en stuurde ik door aan een groep mensen die dat graag wilde en dus verzorrgde ik een soort nieuwsbrief onder familie en hun vrienden.

We hebben het contact via de fax laten lopen en ik belde ook zo nu en dan verder maakte we veel gebruik van SMS via de mobiele telefoon.De faxen werkte ik uit en stuurde ik door aan een groep mensen die dat graag wilde en dus verzorrgde ik een soort nieuwsbrief onder familie en hun vrienden.Okay Redneck ik hoop dat dit is wat je bedoelde…….
Ik zal binnenkort eens kijken of ik de foto’s van mijn boom kan plaatsen.

We hebben het contact via de fax laten lopen en ik belde ook zo nu en dan verder maakte we veel gebruik van SMS via de mobiele telefoon.De faxen werkte ik uit en stuurde ik door aan een groep mensen die dat graag wilde en dus verzorrgde ik een soort nieuwsbrief onder familie en hun vrienden.Okay Redneck ik hoop dat dit is wat je bedoelde…….Ik zal binnenkort eens kijken of ik de foto’s van mijn boom kan plaatsen.

Dit bericht is geplaatst in Dagelijks Leven. Bookmark de permalink.

Geef een reactie