The passion of the Christ gezien…………

Dinsdag ben ik met tram, trein en stadstaxi terug gereisd van Den Haag naar Lelystad.
Goede verbindingen en perfecte overstaptijden liep van tram meteen trein in ging dus prima, alles in mijn eigen tempo gedaan.
Bij de post lag een brief van het zorgkantoor uiteraard ging die ver de steekproef van mijn PGB waar ik het al eens over had……nou was men niet tevreden want ik moest de papieren van mei en juni 2003 ook insturen lekker bijdehand en vooral erg dom gezien de desbetreffende hulpverlener pas 15 juli 2003 in dienst kwam bij mij.
Nadat ik hun gebeld heb en tot in den treure kon gaan uitleggen dat als iemand niet bij je in dienst is je ook geen administratie bij houdt, viel dan eindelijk ook bij hun het euromuntje………fijn hoor en deze mensen gaan mij dus beoordelen terwijl ze zelf niet weten hoe het in elkaar steekt, maar goed we wachten nu af wat de uitslag zal zijn van deze steekproef.
In de avond had ik een gezellige avond met een buffet, dit was met de groep mensen met wie ik samen een cursus in de kerk had gedaan.
Bert je buffet was zeer uitgebreid en tot in de puntjes verzorgd erg smakelijk, klasse!
Het was een leuke en gezellige avond, lekker weer bijgepraat met zijn allen.

Woensdag ben ik naar de bioscoop geweest met mijn vriendin MJ, samen naar The Passion of the Christ.
Als je nog wilt gaan en niets wilt weten lees dan maar niet verder nu…….

Wat gruwelijke film, met draaiende maag en kippevel heb ik de film uitgezeten.
Op een bepaad moment was ik al dat bloed zo zat en vooral die overdreven close-ups dat ik mijn muts van mijn jas over mijn hoofd heb getrokken en uiteindelijk maar niet meer heb gekeken.
Mel Gibsom wilde iets duidelijk maken maar in mijn beleving is dat dus absoluut niet gelukt, okay shock effect zal er zeker zjn bij vele, maar denk je nou echt dat die een 2e keer gaan kijken, nee precies ik denk het niet.
Daarbij ben ik van mening dat deze film zo overdreven de nadruk op de lijdensweg van Jezus legt met dus overdreven veel close-ups en bloederige beelden dat je op een moment zo verzadigd bent, dat je het gevoel krijgt dat dit zo onwerkelijk is, dat dit zo gebeurt is en dat de factor van overdrijven ver overschreden wordt en daarmee je dus meteen terug zet in de biosscoop met als gedachte tja dit is een gewone horrofilm.
Tot slot ben ik ook ven mening dat Mel Gibson het Joodse volk op zijn eigen wijze behoorlijk belachelijk doet overkomen als vooral dom agressief volk.
Het gaat zelfs zover dat een groepje jonge Joodse kinderen veranderd in duivelse wezens die Judas belagen, Satan die zich continu tussen het Joodse volk bevindt zonder opgemerkt te worden.
Na de kruisiging rond de film af met de wederopstanding en dat stuk vind ik in tegendeel tot de rest van de film wel mooi verfilmd.

In de avond kwam mijn tante langs met haar ff over de film gehad en toen haar laptop op orde gemaakt.
Mijn moeder is vanavond ook naar de film geweest dus ook met haar erover gehad, zij had er minder last van gehad maar haar mening was ook wel dat de film erg bloederig was en dat die een shockeffect teweeg zou brengen.
Volgens een recensie had ze gelezen of gehoort dat je hem eigenlijk een keer of drie zou dienen te kijken, 1e keer de shock, 2e en 3e keer voor het zien wat er wordt bedoeld, nou voor mij blijft het in ieder geval maar bij 1 keer.
vervolgens lekker met mijn maatje op msn zitten kwekken.

Tot zover

Dit bericht is geplaatst in Dagelijks Leven. Bookmark de permalink.

Geef een reactie